Паниран патладжан - Мезе за бира

15/04/2016
Биляна
отБилянаГотвач1323191761
"Отсега ви казваме - толкова е вкусен, че бирата няма да ви стигне "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 099
  • Преглеждания за месеца1723
  • Преглеждания за седмицата478
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват и нарязват на филийки.

Брашното се омесва с галетата и малко черен пипер.

Яйцата се разбиват много хубаво, а през това време се загрява олиото.

Всяка филия патладжан се овалва в брашно, след това в яйце, брашно и отново яйце.

Пържи се до придобиване на златист цвят.

Олиото трябва да е много загряло, за да не станат патладжаните мазни.

Когато са готови и изпържени, се изцеждат върху домакинска хартия.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.04.2016 15:55
Хареса ми предложението,но бих посъветвала преди да се изпържат патладжаните както са нарязани на филийки,да се посолят и оставят да се отцеди горчивия им сок,след това да се изплакнат,подсушат и да се поставят на грил тиган или скара,да се изпекат леко,трябва да имат термична обработка,защото в противен случай,след паниране ще останат сурови под панировката и определено ще се усеща горчивина.
1
0
Валентин Миранов
До сега винаги само съм го пържил, но ще пробвам задължително и паниран!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв