Паниран патладжан - Мезе за бира

15/04/2016
Биляна
отБилянаГотвач1353191791
"Отсега ви казваме - толкова е вкусен, че бирата няма да ви стигне "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 177
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват и нарязват на филийки.

Брашното се омесва с галетата и малко черен пипер.

Яйцата се разбиват много хубаво, а през това време се загрява олиото.

Всяка филия патладжан се овалва в брашно, след това в яйце, брашно и отново яйце.

Пържи се до придобиване на златист цвят.

Олиото трябва да е много загряло, за да не станат патладжаните мазни.

Когато са готови и изпържени, се изцеждат върху домакинска хартия.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.04.2016 15:55
Хареса ми предложението,но бих посъветвала преди да се изпържат патладжаните както са нарязани на филийки,да се посолят и оставят да се отцеди горчивия им сок,след това да се изплакнат,подсушат и да се поставят на грил тиган или скара,да се изпекат леко,трябва да имат термична обработка,защото в противен случай,след паниране ще останат сурови под панировката и определено ще се усеща горчивина.
3
0
Биляна
Биляна
15.04.2016 16:07
Разбира се грил тиган или скара винаги придават различен вкус.
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.04.2016 16:05
Билянка,за белия патладжан съм съгласна,който го използва няма нужда да го обработва,аз лично харесвам синия домат повече на вкус,но от опит знам че независимо твърд или мек все си горчи.Рязането на тънко може да го сготви,но стои като задушен,дори спарен,опитай да го запечеш,вкуса ще бъде различен :)
0
0
Биляна
Биляна
15.04.2016 15:59
те се режат на тънко и не остават сурови, а ако е бял патладжана няма никаква горчивина, но и твоята идея ми хареса. За патладжана на 100% знам, че трябва да се избира да е мек и не е горчив. Горчат само твърдите сортове.
1
0
Валентин Миранов
До сега винаги само съм го пържил, но ще пробвам задължително и паниран!
0
0
Биляна
Биляна
15.04.2016 13:10
става много сочен, но не и мазен.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв