Пържен хрупкав хек

15/04/2016
"Пърженото задължително трябва да е хрупкаво, съгласни ли сте?"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 951
  • Преглеждания за месеца353
  • Преглеждания за седмицата94
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Осолете я със сол и я оставете да престои няколко часа.

Готовата риба изплакнете с чиста вода и подсушете.

Загрейте олиото за пържене в подходящ тиган.

Изсипете брашното в чиния, оваляйте всяко парче и изпържете в мазнината до златисто от двете страни. Отцедете на хартия.

Поднесете хека с подходяща салата или гарнитура и парченце лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Това е една от най-любимите ми риби,приготвям я по-този начин,само че я осолявам непосредствено преди готвене
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.04.2016 17:30
Много я харесвам тази риба,направо ми се дояде,вкусотия голяма,само че ползвам царевично брашно за овалване смесено със сол и пипер,не я соля предварително,така солта изтегля водата и сочността на рибата.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв