Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Солено Руло»Пилешко руло със спанак и сирене

Пилешко руло със спанак и сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилешко руло със спанак и сирене1 / 2
23/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Леко, пролетно и много вкусно ястие с пилешко месо за специални поводи и специални гости"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя гърди
  • магданоз - 1/2 връзка
  • спанак - 150 г
  • сирене - 150 г натрошено
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой, настърган
  • вино - 150 г
  • масло - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, накълцайте го и заедно с настъргания морков го задушете до омекване. Добавете накълцания на ситно спанак, посолете и поръсете с черен пипер.

Начукайте леко пилешките гърди през найлонова торбичка и ги осолете. Върху намазнена повърхност или върху фолио разпределете месото така, че да получите нещо като правоъгълник.

Застъпвайте отделните пържоли една върху друга. Разпределете върху месото зеленчуците, поръсете с натрошеното сирене и магданоз и завийте внимателно на руло, помагайки си с фолиото.

Завържете пилешкото руло с конец, за да не се разпадне при печене. Може да го защипете и с клечки за зъби. Полейте го в намазнена тава с виното, намажете го с масло обилно и сложете да се изпече под фолио за около 30 минути.

Махнете фолиото и доизпечете до лек загар. Поднесете с гарнитура от задушени пресни картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ира
Ира
а магднозът???
07.09.2014 16:21
kulinarkaa
kulinarkaa
много вкусно
21.01.2012 12:45