Торта Тирамису за 30 минути

16/04/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Една експресна и изпитана рецепта за торта Тирамису. Все пак имайте предвид, че трябва да оставите тортата за няколко часа в хладилник, както и че не бива да я хапвате без нас "
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 269
  • Преглеждания за месеца4610
  • Преглеждания за седмицата1372
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кафето, сложете го в широка купа и към него прибавете Амарето, разбъркайте.

Сложете на котлона тенджерка с вода, оставете да кипне и върху нея поставете стъклена купа, която не трябва да опира във водата. Сложете в купата жълтъците, ванилия и захарта и с тел разбивайте в продължение на 10 минути до получаване на кремообразна смес. Махнете от котлона, оставете да се охлади.

Разбийте белтъците със щипка сол, като по време на разбиването добавите постепенно две супени лъжици захар до получаване на твърд сняг.

Прехвърлете ги в купа и измийте купата на миксера, подсушете и сложете течната сметана, включете миксера на силни обороти и разбийте сметаната до кремообразно.

Към охладения жълтъчен крем добавете маскарпонето и внимателно с дървена шпатула разбъркайте, поставете и сметаната, отново в една посока бъркайте до пълното ѝ поемане. Накрая добавете на части и разбитите белтъци, като отново внимателно бъркате, като захванете сместа от средата на купата и бъркате към стените ѝ, трябва да получите въздушен пухкав крем.

Започнете реденето на тортата, като вземете правоъгълна тавичка и в нея наредите ред бишкоти, които предварително потапяте в кафето, отгоре ги покривате с част от крема, следват пак бишкоти, напоени с кафе и пак крем и така до края, като завършите само с крем.

Вземете ситна цедка и сложете какаото - около 2 с.л.
Поръсете с него по цялата повърхност на тортата и оставете в хладилник да се охлади и стегне няколко часа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Елвира
Елвира
17.03.2017 15:05
А може ли без амарето?
0
0
Криси Черникова
Това е един от любимите ми десерти
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв