Оризови банички с лапад

17/04/2016
"Не е честно от страна на Веселина да ни изкушава с тези оризови банички с лапад, защото просто не можем да спрем да похапваме от тях "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо927
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • оризови люспи – 3 - 4 с.л.
  • лапад – 1 връзка
  • олио – 3 с.л. масло
  • сол
  • жълтъци – 1 бр.
  • кори за баница – 4 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете оризовите люспи в 1 ч.ч. гореща вода. Когато набъбнат, ги отцедете. Овкусете със сол.

Задушете в мазнината почистения и нарязан на ситно лапад.

Разстелете корите и намажете всяка кора с оризовата плънка, сложете от задушеният лапад и завийте на руло.

Намажете с разбит жълтък, нарежете на малки рулца и наредете в намазнена тава. Изпечете до златисто в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар