Шкембе чорба с прясно мляко, чесън и магданоз

17/04/2016
"Ще попитате, а защо магданоз За да е по-вкусно, разбира се "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 644
  • Преглеждания за месеца402
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • шкембе – 700 г
  • прясно мляко – 500 мл.
  • сол
  • червен пипер
  • олио
  • брашно – 3 - 4 с.л.
  • чесън – 4 - 5 скилидки
  • оцет – 3 - 4 с.л.
  • магданоз – 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и почистено шкембе залейте с вода и сварете до готовност. Запържете брашното в мазнината, добавете червения пипер.

Дръпнете от котлона и налейте на тънка струйка част от прясното мляко.

Бъркайте непрекъснато, за да не се получат бучки. Изсипете запръжката при шкембето.

Добавете останалото мляко, овкусете със сол и варете още 15 минути.

Счукайте чесъна на ситно, добавете накълцания магданоз, прибавете 3-4 с.л. оцет.

При поднасяне полейте шкембето с чесновата смес.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
06.01.2017 19:34
Аз спазвам пропорцията вода мляко 1 към 1.
Чесънът с оцет правя отделно . Всеки да си
слага колкото иска. Предлагам и стрити / не смлени/
сухи люти чушки за подправка за който обича люто.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв