Гръцка баница

17/04/2016
"Ето и нашето предложение за всички почитатели на сиропираните баници - Гръцка баница "
Приготвяне30 мин.
Готвене39 мин.
Общо69 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 204
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • бакпулвер – 10 г
  • брашно – 1 ч.ч.
  • орехи – 1 ч.ч. смлени
  • олио – 100 г
  • масло – 50 г
  • кори за баница - 500 г
  • За сиропа
  • захар – 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата с 1 ч.ч. захар. Прибавете половината олио, брашното, бакпулвера и орехите. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Разделете корите на две части. Наредете първата част в намазнена тава, като ги нарежете на ленти и ги разрошите. Изсипете плънката и разстелете равномерно.

Сложете втората част от корите, като работите по същия начин. Загрейте останалото олио и маслото. Нарежете баницата и полейте с горещата мазнина по прорезите. Изпечете до златисто.

Направете сироп от водата и захарта. Полейте баницата, като спазвате правилото горещ сироп – охладена баница или обратно.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Део
Део
15.06.2016 17:34
Здравейте ! Бих помолил , когато даваме рецепта името да е точно !!! За да съм ясен "гръцка баница" или "Ελληνική πίτα " е широко понятие и включва както тестени изделя така и тип кейкове , както и познатите за нас баници с точени кори . Както е желателно да посочваме от кой регион е рецептата . Към въпросната рецепта имам и няколко забележки в начина на нарязване и в неуточняването на вида точени кори ( всъщност това си е една мързелива баклава,която се прави в цяла България)
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Баницата е много вкусна ,правя я по същия начин най вече за почерпка !
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв