Крем от карамелизирани ябълки и сметана

17/04/2016
"Ябълката е царицата на плодовете и може да се намери у нас целогодишно, така че нямате оправдание да не приготвите този десерт поне веднъж "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо772
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, нарежете ги на парченца. Сложете ги в тиган на слаб огън заедно със захарта и лимоновия сок. Добавете ваниловата захар и малко канела.

Карамелизирайте ги за около 10 минути, т.е. докато не се получи красива карамелов цвят и парченцата ябълки да омекнат добре.

Поставете в блендер половината от карамелизираните ябълки и ги пасирайте. Разбийте сметаната на гъст сняг.

В чаша поставете един слой от карамелизирани ябълки, добавете един слой от пасираните и отгоре сложете сметана.

Поръсете с парченца карамелизирани ябълки и малко канела.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
I az taka mislq
1
0
Веселина Константинова
И все пак, мисля че тази рецепта беше тематична?!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв