Риба с магданозен сос

01/09/2011
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Свежо предложение за обяд, което смятаме да хапнем с вино "
Приготвяне70 мин.
Готвене15 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 207
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 2 броя филета
  • магданоз - 2 връзки
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • олио - 1/2 чаена чаша
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки, накълцан
  • маслини - 5 броя обезкостени
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете рибните филета, поръсете ги с черен и червен пипер. Залейте ги с лимоновия сок, оцета и виното, чесъна и оставете в хладилника за 1 час да се овкусят.

Загрейте олиото в тиган и изпържете рибните филета равномерно. Ако предпочитата, може и да ги изпечете във фурна.

Накълцайте магданоза и го пасирайте заедно с маслините, зехтина и соевия сос. Може да добавите и малко лимонов сок. Поднесете рибата полята с магданозения сос.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар