Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване по моя си рецепта

Реване по моя си рецепта

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44247284291
Реване по моя си рецепта
Снимка: Валентин Миранов
1 / 2
18/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Валентин е категоричен тази рецепта си е само негова, но ние тайно също си я приготвяме"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 150 - 200 г
  • брашно - 15 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За сиропа
  • вода - 1.5 л
  • захар - 300 - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.

Получената смес изсипваме в кръгла, предварително намаслена и посипана с брашно тава, и печем.

През това време в купа правим сиропа. Наливаме студената вода, добавяме захарта и с лъжица бъркаме, докато се разтвори захарта.

Щом реването се изпече, още докато е топло, го нарязваме и го заливаме със сиропа.

Оставяме го да се охлади преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

nadejda
nadejda
не всеки сиропиран блат е реване,да не говорим,че в случая дори и истински сироп няма
20.04.2016 23:50
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Когато се сиропира сладкиш винаги едното трябва да е студено,или сиропа или сладкиша,но сиропа се кипва предварително със захарта и след това се охлажда
18.04.2016 13:54
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изглежда добре,но с това описание за сиропа,е по скоро сладка вода,отколкото сироп.Тази захар в студената вода не я виждам как ще се разтвори
18.04.2016 12:37
1
1
Покажи всички подкоментари
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Така със студено приготвен сироп не съм правила, заварявам и охлаждам.
18.04.2016 12:33
1
1
Покажи всички подкоментари