Свинско бон филе с печурки и Марсала

18/04/2016
marcheva14
отmarcheva14Иноватор61268341801
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 830
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието го приготвям в чугунена тенджера или такава, но с дебело дъно.

Смесват се брашното, сол, чесън на прах, риган в купа. Свинските филета се овалват в сместа.

Загрява се зехтинът и маслото и се изпържва месото за около 3 до 4 минути на страна. В същата мазнина се добавят гъбите на филийки, пресованият чесън.

Оставя се да покъкри няколко минути и се добавя виното Марсала. Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън до пълното омекване. Разбърква се периодично.

Източник: Вкусно с Йолиподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
18.04.2016 15:03
Интересна рецепта,ползвала съм Марсала за десерти,но с месо не съм опитвала,за съжаление скоро и не съм срещала виното в магазините,преди време го купувах за 14лв от един хипермаркет но вече го няма,решена съм да потърся и да пробвам
0
1
marcheva14
marcheva14
18.04.2016 16:53
Добави коментар.
Марсала има в Метро и е около 14 лв, също и в луксозните магазини за кафе, цигари и алкохол, но там цената е с 4-5 лв повече. Сия, направи го и ще бъдем доволна. Страшно е вкусно изпълнено с аромати. Заслужава си.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв