Гъби фрикасе

18/04/2016
"Весела ни е показала как лесно и евтино можем да спретнем ястие за чудо и приказ "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 734
  • Преглеждания за месеца2925
  • Преглеждания за седмицата984
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги измийте. Нарежете ги на филийки.

Препечете брашното до златисто. Разтопете маслото в подходящ съд и прибавете гъбите. Задушете ги, докато омекнат.

Прибавете брашното и бъркайте непрекъснато. Налейте топлата вода на тънка струйка, докато бъркате.

Гответе до сгъстяване на соса. Овкусете със сол, млян черен пипер и щипка къри.

Добавете и 1-2 бр. дафинов лист.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Hristo Tomov
Hristo Tomov
15.09.2016 04:12
Сварете и обезкостете едно пилешко бутче (може да използвате и бяло месо),нарежете на ситно и поставете в ястието малко преди готовност.Бульона от пилето използвайте за разреждане!Сервирайте пожелание със счукан чесън и оцет!Приятно ядене!
5
0
Веселина Константинова
Нито гъбите са се разпаднали, нито пък в соса има бучки!
2
0
Ivo
Ivo
06.06.2016 16:50
Добре е сосът да се направи отделно и после да се асамблира с гъбите, защото иначе при бъркането гъбите се разпадат а в соса остават бучки брашно и не е гладък !
0
4

Виж всички коментари или напиши такъв