Катми с прясно мляко

19/04/2016
"Меки катми, които нямаме търпение да излапаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 064
  • Преглеждания за месеца510
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете солта и прибавяйте брашно на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Трябва да се получи гъстотата на кексово тесто. Добавете содата и разбъркайте.

Загрейте тигана, като сложите 2 с.л. олио.

Изсипете от сместа с помощта на черпак я разстелете. Изпечете до златисто. Сервирайте катмите с подходящо сладко.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар