Пролетна мусака

19/04/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 442
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи - 700 - 800 г
  • спанак - 300 - 400 г
  • кайма - 300 г смес
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • олио - 2 - 3 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200г
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете картофите на дребни кубчета. Почистете и нарежете на дребно лука и спанака.

В тиган загрейте олиото и запържете лука и каймата, запържете до златисто. После прибавете спанака и подправете със сол, черен пипер и чубрица.

Свалете от котлона и в подходяща тава смесете каймата и картофите. Разбъркайте добре и налейте около 300 мл топла вода. Печете на 200 до готовност на картофите.

Направете заливката, като смесите продуктите в купа и я разпределите равномерно върху ястието. Върнете във фурната и печете до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар