Торта Наполеонка

19/04/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Нашата кулинарка Сия Рибагина, сподели специално за вас тази супер рецепта за Торта Наполеонка! Вадете черпаците и да действаме !"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 189
  • Преглеждания за месеца553
  • Преглеждания за седмицата97
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Вземете бутер тестото и с помощта на дъното на дъното на тортена форма очертайте и отрежете 4 бр. кръгли блата.

Сложете всеки един от тях върху хартия за печене, надупчете ги леко с вилица, за да не се надигнат, и пъхнете в загрята фурна на 200 градуса да се изпекат до златисто.

Изрезките съберете и изпечете и тях, ще ги използвате за декорация. Изпечените блатове оставете да се охладят. Направете крема. В тенджера сипете половината мляко със захарта и маслото и поставете на котлона да кипне.

Останалото мляко смесете с брашното и разбитите яйца, като разбъркайте до гладка смес. Когато млякото заври започнете да наливате към него от яйчената смес на тънка струя и едновременно с това разбърквате с тел енергично. Варете крема до пълното му сгъстяване.

Подредете в кръгла тортена форма като на дъното и поставите един от блатовете, сипете от крема, приравнете и сложете другия блат, пак крем и така до края. Завършете тортата с крем. Оставете в хладилник да се охлади за няколко часа.

Когато кремът се е стегнал махнете ринга на формата, натрошете заделените изрезки и покрийте тортата с тях отгоре и отстрани.

Украсете по желание с произволни фигурки от карамел, които може да направите, като карамелизирате захар и още докато е гореща сипвате върху хартия за печене в произволни форми, оставяте да се охлади и отлепвате от хартията.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Лидия - Гери
Лидия - Гери
20.04.2016 09:00
Ще пробвам и аз да я направя, изглежда доста добре.
0
0
Веселина Константинова
Става много вкусно! Аз съм правила, но с друг крем.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв