Палачинки с мая

20/04/2016
Veskaот VeskaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо619
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • вода - 400 мл топла (но не гореща)
  • мая - 1/3 кубче жива
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за пържене

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата заедно със захарта. Като шупне маята, се прибавя щипката сол и ванилията.

Брашното се прибавя на порции, като постоянно се бърка. Сместа за палачинките трябва да е с консистенция като на боза.

Тиган с незалепващо покритие се намазва с олио. (аз лично потапям салфетка в олиото и мажа).

От сместа се изсипва в горещия тиган и се разпределя. Всяка палачинка се пържи и от двете страни до златисто.

Преди всяка нова порция от сместа тиганът се намазва отново с мазнина.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много интересно че няма яйца, явно се получава доста добре така.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв