Гювеч с картофи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Гювеч с картофи
Снимка: Светлана
1 / 2
19/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Най-вкусният постен гювеч няма нужда от реклама, сигурни сме, че вече сте си записали рецептата"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 4 бр.
  • домати - 200 мл консервирани
  • олио - 40 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на кубчета картофите и ги поставяме в гювеча.

Прибавяме почистените и нарязани на дребно лук, моркови, чушки и доматите. Поръсваме с олио и доливаме малко вода. Разбъркваме добре.

Печем гювеча в студена фурна на 200 градуса за 40-50 минути. Вадим го и подправяме със сол и черен пипер.

Връщаме във фурната и запичаме ястието, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусен гювеч, лек за хапване и лесен, и бърз за приготвяне.
23.04.2016 21:58