Тиквички по гръцки

24/08/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Тези тиквички са хрупкави и леки, точно като в Хепи"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо222 458
  • Преглеждания за месеца4039
  • Преглеждания за седмицата717
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи. Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия.подобни рецепти тук

5 12
4 5
3 8
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Величка Щърбанова
Страхотни са! ... Заедно със студена биричка... :D
0
0
NEVI
NEVI
12.04.2016 01:23
Тиквичките стават много хрупкави аз ги режа на тънки шайби потапям в ледено студена вода после в сместа от брашно и после пак във водата и пържа. Трябва да сте много бързи с потапянето във водата да не се отмие брашното. Сервирайте със млечно-чеснов сос.
10
5
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 22:31
за гръцки наистина се режат на тънко за да станат хрупкави, но не съм сигурна, че тази рецепта ще издържи теста
8
2

Виж всички коментари или напиши такъв