сряда, 4 май

Тиквички по гръцки

24/08/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-3
Изпрати Тиквички по гръцки
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо94 478
  • Преглеждания за месеца823
  • Преглеждания за седмицата363
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 - 4 броя
  • олио - за пържене
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • брашно - около 120 г бяло и 60 г царевично
  • лед
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Тиквички по гръцки

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи. Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.4
Общо 22 гласували
5 6
4 4
3 7
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Тиквичките стават много хрупкави аз ги режа на тънки шайби потапям в ледено студена вода после в сместа от брашно и после пак във водата и пържа. Трябва да сте много бързи с потапянето във водата да не се отмие брашното. Сервирайте със млечно-чеснов сос.
0
1
Monika Ivanova
11.04.2016 22:31
за гръцки наистина се режат на тънко за да станат хрупкави, но не съм сигурна, че тази рецепта ще издържи теста
0
1
Младенова
19.02.2016 10:29
Нашите български пържени тиквички са по-добри , защото не се режат на толкова тънко и не им се губи вкуса, като се изпържат! Гответе българска кухня! Тя е най-добра!
15
2
наивник
30.04.2013 17:02
снимката не отговаря на рецептата !!!
9
1
аз
30.04.2013 15:29
Че това са пържени тиквички. По-добре на фурната направо,със заливка някаква,тъкмо няма да висиш на котлона
7
1
tinka
28.10.2011 16:11
Нарязвате тиквичките по дължина и ги посолявате, оставяте ги да постоят малко докато водата от тиквичките изтече. В отделна купа изипвате брашно и бира като бирата да не е студена, а на стайна температура. Бирата и брашното се разбъркват добре докато се получи хубава смес. В тигана се слага достатъчно зехтин. Зехтинътт трябва да е добре загрят. Потапяте тиквичките в готовата смес и пържите. Пърженето става бързо. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия. Много са лесни. Добър апетит.

Лили
27.02.2016 17:48
Големи философи сте !
2
3
18
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Тиквички по гръцки. Не намерихте това което търсите? Прелисти другите ни специалитети за Тиквички по гръцки. Изпитани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Препоръки как се приготвя Тиквички по гръцки в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.