Тиквички по гръцки

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
24/08/2011
"Тези тиквички са хрупкави и леки, точно като в Хепи"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо183 866
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи. Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 4
3 7
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

NEVI
NEVI
12.04.2016 01:23
Тиквичките стават много хрупкави аз ги режа на тънки шайби потапям в ледено студена вода после в сместа от брашно и после пак във водата и пържа. Трябва да сте много бързи с потапянето във водата да не се отмие брашното. Сервирайте със млечно-чеснов сос.
9
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 22:31
за гръцки наистина се режат на тънко за да станат хрупкави, но не съм сигурна, че тази рецепта ще издържи теста
6
2
Младенова
Младенова
19.02.2016 10:29
Нашите български пържени тиквички са по-добри , защото не се режат на толкова тънко и не им се губи вкуса, като се изпържат! Гответе българска кухня! Тя е най-добра!
84
10

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти