Тиквички по гръцки

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
24/08/2011
"Тези тиквички са хрупкави и леки, точно като в Хепи"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо179 528
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата305
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички - 3 - 4 броя
  • олио - за пържене
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • брашно - около 120 г бяло и 60 г царевично
  • лед

Приготвяне

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи. Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 4
3 7
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Невена Кръстева
Тиквичките стават много хрупкави аз ги режа на тънки шайби потапям в ледено студена вода после в сместа от брашно и после пак във водата и пържа. Трябва да сте много бързи с потапянето във водата да не се отмие брашното. Сервирайте със млечно-чеснов сос.
8
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 22:31
за гръцки наистина се режат на тънко за да станат хрупкави, но не съм сигурна, че тази рецепта ще издържи теста
5
2
Младенова
Младенова
19.02.2016 10:29
Нашите български пържени тиквички са по-добри , защото не се режат на толкова тънко и не им се губи вкуса, като се изпържат! Гответе българска кухня! Тя е най-добра!
79
9
наивник
наивник
30.04.2013 17:02
снимката не отговаря на рецептата !!!
21
4
аз
аз
30.04.2013 15:29
Че това са пържени тиквички. По-добре на фурната направо,със заливка някаква,тъкмо няма да висиш на котлона
12
2
tinka
tinka
28.10.2011 16:11
Нарязвате тиквичките по дължина и ги посолявате, оставяте ги да постоят малко докато водата от тиквичките изтече. В отделна купа изипвате брашно и бира като бирата да не е студена, а на стайна температура. Бирата и брашното се разбъркват добре докато се получи хубава смес. В тигана се слага достатъчно зехтин. Зехтинътт трябва да е добре загрят. Потапяте тиквичките в готовата смес и пържите. Пърженето става бързо. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия. Много са лесни. Добър апетит.

41
0
Zlatka Lekova
Zlatka Lekova
10.07.2016 11:12
Титинка, точно това е рецептата, така ги правят по таверните, от доверен източник го знам :) чудно вкусни тиквички ... Браво
1
0
Лили
Лили
27.02.2016 17:48
Големи философи сте !
11
11

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с