Шоколадов сладкиш с кокос

20/04/2016
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф71069644761
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 705
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползва се квадратна тавичка намаслена и покрита с хартия за печене с диаметър 20/20. Не се работи с миксер, а с телена бъркалка.

Маслото и шоколадът се стопяват на водна баня. Добавят се при разбъркване нескафето, захарта и се охлаждат.

В купа се смесват брашното и бакпулвера, какаото през сито, ванилията, сол и се изсипват при маслената смес.

Добавят се яйцата, леко разбити на пяна. Разбърква се енергично с тел за разбиване до хомогенна смес.

Сместа се изсипва в тавичката и се пече на 180 градуса за около 30-35 мин до "суха" клечка.

Охлажда се напълно върху метална мрежа.

Заливка от кокос: кокосът се препича на тиган до леко златисто, за да пусне ароматите си. В купа се изсипва, прибавя се кондензираното мляко и се разбърква до пълното му поемане.

Сместа става рохкава и се поставя на дебел слой върху изстиналия блат. Оставя се в хладилник за около 15 мин.

120 г начупен шоколад се залива с горещата сметана, прибавя се и лъжицата масло. Разбърква се до хомогенност.

Оставя се да се темперира и след това се изсипва върху кокоса. Заглажда се.

Сладкишът се държи в хладилник за около 1 час. Нарязва се на малки тесни барове.

Източник: Гурме

PS: Един приятен и непретенциозен сладкиш за кафе със силен аромат, вкус на кокос и хубав шоколад.

Намалих маслото на 150 г, захарта на 100 г, защото ползвах сладко кондензирано мляко и тази допълнителна сладост щеше много да го утежни със захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Моята слабост е шоколада! Страхотно предложение!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв