Бяла каша с бяло пилешко месо

20/04/2016
Валентин Миранов
отВалентин МирановПомощник Готвач4414311
Приготвяне4 мин.
Готвене20 мин.
Общо24 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 776
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г бяло
  • брашно - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сваряваме пилешкото месо. Щом е готово, го вадим в чиния и го оставяме да изстине.

През това време изсипваме олиото в леко дълбок тиган или тенджерка. Щом се нагорещи, започваме да добавяме брашното, като не спираме да бъркаме.

Щом се сгъсти, което е неизбежно, започваме да добавяме от водата, бульона от месото. Сипваме, докато се поразреди кашата, като не спираме да бъркаме.

Оставяме я да покипи, за около 5-10 минути, след което добавяме солта, предварително настъргания чесън и накъсаното на дребно пилешко месо и разбъркваме хубаво.

Препоръчително е кашата да се яде, докато е топла.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар