Шоколадов кекс с еспресо

20/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719705
"Опитайте това кулинарно вълшебство с аромат на еспресо и ще останете изненадани колко сочно и вкусно е "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 920
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до кремообразна смес. Добавете маслото и млякото и разбъркайте.

Пресейте брашното, бакпулвера, ванилията какаото и солта. Добавете ги към яйчената смес, като ги редувате с горещо кафе еспресо.

Бъркайте с шпатула до пълното им поемане. Намаслете форма и изсипете сместа.

Сложете във фурна на 180 градуса до суха клечка около 40-45мин.
Извадете от формата и охладете.

Направете шоколадов ганаш, като загреете сметаната, преди да кипне, я махнете от котлона и добавете начупен шоколад.

Изчакайте няколко минути и разбъркайте до пълното разтваряне на шоколада и образуване на хомогенен шоколадов сос.

С този ганаш залейте кекса, охладете и украсете по желание с пресни плодове или шоколадови пръчици.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Nikol
Nikol
20.04.2016 14:14
Изглежда вкусно
0
0
Ирина Андреева Jolie
Пропорциите за ганаша са точни,но защо ми изглежда много течно при теб?Винаги,когато го правя си става гъстичко като кремче,не да тече.Течно се получава само,когато се разтопи само шоколад и се добави малко олио за блясък.Поне от опит така ми се получават залувките от шоколад.Кекеса е страхотен :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
20.04.2016 12:32
Ирка,честно казано и аз си нямам идея защо ми се получи течен,вероятно не съм го дочакала да се поохлади за да стегне или може да е от шоколада,знам ли..попринцип като го оставя да се охлади ми става по гъст и кремообразен,в случая не помня,но най-вероятно съм си го изляла топъл
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв