Яхния с пресни картофи и зелен лук

22/04/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф49874018533
"Сладко ще похапнем постна яхния, а вие не се бавете и рецептата си запишете "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 372
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофи се измиват добре и се нарязват, без да се белят. Лукът се реже на ситно и се задушава в сгорещеното олио.

Прибавят се ситно накълцаните домати и люта чушка. Когато зеленчуците се задушат, се слагат червеният пипер и брашното, разбъркват се и се добавят нарязаните картофи и наситнен джоджен.

Ястието се залива с гореща вода и се вари на слаб огън до готовност. По желание се поръсва и с черен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
22.04.2016 11:37
Много благодаря!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
22.04.2016 09:42
Албенка,чудесна яхнийка си приготвила,това е от онези тип селски манджички,които навремето при баба често опитвахме.Страхотна е!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв