Менамен

22/04/2016
"Менамен е традиционна турска закуска, която обаче може да хапвате и на обяд, и на вечера. Единственото условие е да я поднесете с вкусен хляб с хрупкава коричка "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102 494
  • Преглеждания за месеца28907
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок и широк тиган се загрява зехтин и 1 с.л. масло. Прибавя се главата лук, накълцана на ситно и се задушава няколко минути до омекване.

Прибавят се месестата част на доматите, нарязани на кубчета и изчистени от семките. Оставя се да ври няколко минути и се добавят чушките сиврия, нарязани на кубчета, и всичко се задушава.

Добавят се магданоз, джоджен и на умерен огън се оставя да се изпари водата. С лъжица се размества плънката и се добавят цели 5-6 яйца и се изпържват до готовност.

Източник: MasterChef: Максут Ашкар - 24 kitchen

PS: Традиционна турска сутрешна закуска. Поднася се така; както съм я показала на снимката, в тиган и се яде със залък хляб в ръка.

Спокойно може да бъде поднесено това ястие и за вечеря. Близко е до нашия миш-маш, но сирене в него няма и не се слага по оригиналната рецепта.подобни рецепти тук

5 14
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Невена Блажева Иванова
Мария ,поздравления!Страхотно изглежда и съм убедена,че е ужасно вкусно!Права си за това ,че турските ястия,се поднасят направо от тигана ,тавата и съда в който са готвени!Живяла съм в турска махала ,имам много турски приятели ...Точно така правят ,чупят комата хляб и топят направо от тигана или тавата,което на мен ми изглеждаше странно,но това не прави манджата по малко вкусна!Така и продължават да го правят!
Поздрави!
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
Ох, Теодора, Теодора, малко знаете за това ястие. Турско е и винаги се поднася направо от тигана и задължително яйцата трябва да са рохки, за да може да се топи залък хляб, турска традиция.. ...какво да обяснявам повече....
4
1
Теодора Мещерова
Мария, пишете се за голяма кулинарка, ама поне да си бяхте изчистили периферията на тигана преди да снимате или да го бяхте сложили в чиния! Нищо лично, никой не е перфектен, ама все пак малко повече старание!
4
12

Виж всички коментари или напиши такъв