Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сиропирани Сладкиши»Домашна плодова пита ала сладкарници Неделя

Домашна плодова пита ала сладкарници Неделя

Домашна плодова пита ала сладкарници Неделя1 / 2
22/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За пандишпанената платка
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • жълтъци - 4 бр.
  • желатин
  • плодове - според сезона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пандишпанената платка: Белтъците се разделят от жълтъците, след което първите се разбиват на пухкав крем. Към полученото поетапно се влагат захарта и жълтъците (един по един), след което се разбива добре с миксер.

Следва бавно разбиване на ръка, като на тънка струя се сипва и брашното. Добитото тесто се разпределя върху намаслена и набрашнена тава.

Завива се с тънка хартия и се пече двадесетина минути при 220 градуса. Щом платката се охлади, се освобождава от хартията и се реже на три еднакви парчета.

За млечния баварски крем: Щом млякото на огъня заври, добавете захарта и ванилия.

В малко количество от млякото сложете брашното и получената субстанция налейте на фина струя във врящото мляко, като не забравяте да бъркате енергично, докато всички се хомогенизира.

След това отстранете съда от котлона и докато сместа е още гореща, добавете един след друг жълтъците, като продължавате с бъркането.

Щом и блатът, и кремът са охладени, можете да се заемете със сглобяването на сладкиша. Напоете всяка платка с предварително направен захарен сироп (захар и вода в съотношение 1:2). След това покрийте с крем (платките се редят една върху друга). Най-отгоре се разпределят плодове, предварително разбъркани с желатин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: