Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Средиземноморско изкушение

Средиземноморско изкушение

НадяНадя
Новак
4723
Средиземноморско изкушение
Снимка: Надя
1 / 2
23/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8
"Днес сме ви приготвили едно изключително богато средиземноморско изкушение с бишкоти, маскарпоне, кафе и сладко, което ще задоволи и най-претенциозния вкус!"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет 400 г
  • За сиропирането
  • инстантно кафе - 4 с.л.
  • коняк - 50 мл или ром
  • вода - 200 мл вряла
  • За маскарпоне крема
  • маскарпоне - 500 г
  • кисело мляко - 100 г гъсто цедено (аз ползвах гръцко)
  • пудра захар - 120 г
  • ванилия - 4 пакетчета
  • За парфето
  • кисело мляко - 800 г цедено
  • сладко от вишни - 200 мл сок от сладкото + плода от сладкото (той ще се ползва по - късно)
  • ванилия - 2 пакетчета
  • желатин - 3 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в купичка с вода и оставете да набъбне. Разтворете нескафето в горещата вода и разбъркайте добре. Добавете и коняка и оставете да се охлади.

Разбийте маскарпонето с цеденото мляко, захарта и ванилията около 4-5 минути, докато стане пухкав крем. В отделна купа разбийте цеденото кисело мляко със сиропа от сладкото и ванилията докато стане гладка смес (около 3-4 минути).

Вземете тава, в която да редите десерта. Нека да е по-дълбока, аз ползвах с размери приблизително 50*30 см и се събра перфектно посоченото количество продукти. Потапяйте бишкотите една по една за секунда в сместа от кафе и редете плътно в тавата. Като наредите един пълен ред, разстелете отгоре крема с маскарпоне и загладете с шпатула.

Повторете с още един ред сиропирани бишкоти. Вземете вече набъбналия желатин и го разтворете на водна баня. Когато се втечни го добавете към крема от цедено кисело мляко и разбъркайте добре. Излейте сместа върху бишкотите да ги покрие равномерно. Сложете в хладилник за десетина минути докато започне да стяга желатинът.

Извадете десерта и подредете плодовете от сладкото отгоре (те леко ще потънат и като е готов ще стане много красиво). Върнете отново в хладилника поне за 4 часа докато стегне хубаво. Най-добре е да престои една нощ в хладилника.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: