Бърза баклава

25/04/2016
Валентин Миранов
отВалентин МирановПомощник Готвач4414311
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 330
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване, след което към тях прибавяме последователно канелата, счуканите орехи и накрая брашното, в което предварително сме поставили бакпулвера. Всичко разбъркваме добре до получаването на гладка смес.

В намаслена с масло тава нареждаме една върху друга половината от корите, без да ги нагъваме. Всяка кора намазваме с масло. Върху поставените в тавата кори изсипваме готовата смес, след което нареждаме по същия начин останалите кори и слагаме да печем баклавата в умерена фурна до зачервяваме.

Щом стане готова, я изваждаме и я оставяме да изстине, след което я заливаме със сироп и се оставя за няколко часа.

На сиропа: В тенджерка изсипваме водата и захарта, слагаме я на котлона, щом кипне и се разтопи захарта, махаме.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!