Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Хек с бяло вино на фурна

Хек с бяло вино на фурна

Хек с бяло вино на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
24/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • хек - 4 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 4 - 5 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита риба накисваме добре от всички страни в марината, приготвена от смесените бяло вино, зехтин, лимонов сок, сол, чесън на прах и черен пипер. Оставяме я да престои така в маринатата около два часа.

След това я изваждаме и я овалваме в брашното, смесено с червения пипер. В тавичка сипваме остатъка от маринатата и подреждаме набрашнената риба.

Печем я в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути от двете страни. Поднасяме с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: