Агнешка дроб сарма със заливка

24/04/2016
Валентин Миранов
отВалентин МирановПомощник Готвач4414311
"Какво ще кажете за една вкусна дроб сарма, която по-бързо свършва, отколкото се приготвя. Затова пък резултатът е винаги отличен!"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции5-6 порции
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 510
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сваряваме белия дроб и сърцето. Черния дроб го накисваме за около 5 минути в гореща вода, след което го вадим и режем на малки кубчета или парчета. Щом белия дроб и сърцето са готови, ги изваждаме от бульона и ги оставяме да изстинат. Щом изстинат ги нарязваме по-същия начин при черния дроб.

В голям тиган или тенджера нарязваме лукa на кубчета, добавяме олиото и го запържваме, след което добавяме ориза при него за около 2-3 минути, след което добавяме нарязания на дребно зелен лук, подправките и около 200 мл от бульона, в който се е варил белият дроб и сърцето. Запържваме малко, след което добавяме дреболиите.

Щом се позапържат, изсипваме всичко в тава и добавяме останалия бульон, който трябва да е около 800 мл, ако няма толкова, наливаме гореща вода. Печем в силна фурна, като от време на време с дървена лъжица бъркаме.

През това време си правим заливката. В купа чупим яйцата и с вилица ги разбъркваме хубаво, след което добавяме брашното и бъркаме до получаването на гладка смес. Добавяме киселото мляко и двете щипки сол, разбъркваме отново.

Щом дроб сърмата е готова я изваждаме и заливаме със заливката, и я слагаме отново във фурната, но я запичаме само отгоре до зачервяване.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар