Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен Ориз»Пържен ориз не по китайски

Пържен ориз не по китайски

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Пържен ориз не по китайски
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
24/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Втори път подчертаваме, че не е по китайски, а е по нашенски вкусен начин"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 голяма чаша
  • лук - голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • грах
  • царевица
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • маслини - 4 - 5 едри без костилка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.

Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата.

Пържи се 2- 3 минути. Добавя и оризът и се запържва още 2-3 минути. След като се махне от котлона оризът се поръсва с черен пипер, ситно нарязан магданоз и черни маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много леко и вкусно ястие
25.04.2016 19:16
2
1
Покажи всички подкоментари
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Аз го правя със замразен микс!
25.04.2016 09:32
1
1
Покажи всички подкоментари