Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Какаови бисквитки с фъстъчен пълнеж

Какаови бисквитки с фъстъчен пълнеж

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Какаови бисквитки с фъстъчен пълнеж
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
68 мин.
Порции
30
"Гарантираме ви, че това са едни от най-вкусните бисквитки, които ще опитате някога"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г бяло
  • какао - 50 г на прах
  • масло - 125 г меко
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • захар - 100 г бяла
  • кафява захар - 100 г
  • фъстъчено масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета (по 0.2 г)
  • за плънката
  • пудра захар - 80 г
  • фъстъчено масло - 120 г
  • за поръсване
  • кафява захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, какаото и содата. В друг съд разбийте маслото, двата вида захар и фъстъченото масло. Добавете яйцето, млякото и ванилията. Разбъркайте всичко.

Добавете на малки части брашняната смес и оформете меко тесто. Определете по колко грама желаете да бъдат топките и разделете тестото на определения предварително брой.

Пригответе плънката, като разбиете фъстъченото масло с пудрата захар, докато се оформи меко тесто. Разделете го на топчета според броя на какаовите топчета.

Оформете бисквитките, като разстелите едно кафяво топче върху дланта си на лист, поставите едно фъстъчено топче в центъра и затворите и оформите на топче с ръце, като се стремите бялата плънка да остане по средата. Пригответе всички бисквити по описания начин.

Подредете оформените топчета с плънка върху хартия за печене. С дъното на чаша притиснете леко всяко топче, за да придобие плоска форма. Наръсете ги с кафява захар.

Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 8 мин. След като ги извадите, оставете да изстинат, тъй като са меки докато са топли.

Какаовите бисквитки с фъстъчен пълнеж са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте,страхотно изглеждат. В момента дори се опитвам да ги направя,но плънката не ми става на тесто,а стои мека. С миксер разбивам и не става. Оставих в хладилник за малко и се надявам леко да стегне. В сурово състояние всичко е много вкусно, благодаря!
20.04.2023 16:30
Камелия Саман
Камелия Саман
Много ми харесва идеята. А пробвала ли си в плънката вместо захар, да сложиш мед? И мислиш ли, че може вместо с фъстъчено масло да се направят със сусамов тахан?
29.04.2016 00:34