Кюфтета с дроб сарма

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731k1
Кюфтета с дроб сарма
Снимка: Лидия - Гери
1 / 2
25/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 глава кромид
  • яйца - 1 бр.
  • хляб
  • прясно мляко - малко
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • За дроб сърмата
  • агнешки дреболии - 1 малка купичка
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • джоджен
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва заедно с нарязания на ситно лук, яйце, хляба / предварително натопен в прясно мляко/, и подправките. Оставя се да престои около 1 час. След това се изпържват кюфтетата в сгорещена мазнина.

За дроб сармата се запържват в мазнина лукът, нарязан на дребно, и морковът - рендосан.

След това се добавят дреболиите, оризът и останалите подправки. Налива се вода и се пече до готовност. Може да се сервира с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: