Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с бекон и сирена

Талиатели с бекон и сирена

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Талиатели с бекон и сирена
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
25/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • талиатели - 400 г
  • бекон - 350 г свински пушен
  • лук - 2 глави кромид
  • печурки - 250 г гъби
  • сметана - 500 мл готварска течна
  • чедър - 50 г сирене
  • пармезан - 50 г
  • топено сирене - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете талиателите да се сварят в подсолена вода според указанието на опаковката.

Почистете гъбите и лука и ги нарежете на парчета.

В тиган сложете бекона, нарязан на парчета, и го поставете на котлона. Загрейте и оставете парчетата да се позапекат за няколко минути до златисто. Извадете ги в чиния с домакинска хартия, да се изцеди излишната мазнина.

В същия тиган сипете зехтина и сложете лука, разбъркайте и пържете до златисто, добавете и гъбите и отново разбъркайте. Гответе около 5 минути до готовност на гъбите и добавете отделения бекон. Разбъркайте, поръсете с черен пипер и махнете от котлона.

Сложете друг по дълбок тиган и направете соса. Сипете сметаната и загрейте, преди да заври, сложете е нея топеното сирене и настържете пармезана и сиренето чедър. Разбъркайте, оставете да клокне и гответе до полусгъстяване.

Изцедете талиателите и ги сложете в соса, добавете и запържените гъби с лука и чесъна и разбъркайте.

Махнете от котлона. Завършете пастата с няколко капки зехтин, настърган пармезан и щипка черен и лют пипер пипер по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: