Патладжани Капоната

27/08/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Греховно вкусни патладжани с божествен аромат, които споделяме само с вас!"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 992
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгове, поръсете със сол и оставете за 20-30 минути да се отцедят от горчивия сок. Измийте ги, оваляйте ги леко в брашно и ги изпържете.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете да се задуши накълцания лук. Щом леко омекне добавете нарязаните на кубчета домати, виното, накълцаните маслини, доматеното пюре, каперсите, орехите, сол и черен пипер на вкус.

Задушавайте за около 10 минути, след което добавете патладжаните и оставете под капак за още 15 минути. Поднесете патладжаните Капоната поръсени с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар