Свинско със зелен фасул

Свинско със зелен фасул
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
14/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Една сочна гозба, чийто вкус някак ни връща в детството!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • зелен фасул - 1 буркан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 3 - 4 с.л. от консерва
  • зелен лук - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • джоджен
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и моркова и ги нарежете на парченца. Задушете ги в мазнината.

Добавете свинското (предварително леко сварено) и червения пипер. Разбъркайте.

Изсипете фасула от буркана и го добавете към останалите продукти.

Долейте от прецедения бульон на месото. Овкусете със сол.

Когато ястието остане на мазнина и месото омекне, разбъркайте брашното с малко вода и сгъстете ястието.

Поръсете манджата с пресен джоджен.

Свинското със зелен фасул е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Време е вече, отново да сготвим пресен зелен фасул.
10.07.2023 12:09
Христо Славейков
Христо Славейков
Класика в жанра, много вкусна класика!
09.07.2023 21:33
Биляна Владова
Биляна Владова
любимото нещо на моят приятел, през 2 дни иска да му готвя свинско със зелен фасул. вече мисля, че и докато спя мога да го приготвя
27.04.2016 13:16
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Аз сама си отглеждам и консервирам фасула и е много вкусен.
27.04.2016 11:54
3
Илияна Димова
Илияна Димова
Много харесвам ястия със зелен фасул
26.04.2016 10:55
1