Козуначена питка

26/04/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
Приготвяне120 мин.
Готвене45 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 746
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пресейте брашното два пъти, направете кладенче и сложете сол, лимоновия сок и разбитите яйца със захарта. Разтворете половин кубче прясна мая в топло мляко и оставете да шупне.

Добавете я към брашното и замесете тесто, което да е гладко и еластично. Разтопете маслото и постепенно го добавете към измесеното тесто, като втривате маслото в него, разтегляте с ръце и отново месите.

Оставете тестото да си почине и втаса. Трябва видимо да е удвоило обема си, затова ще е необходимо около час втасване на топло място.

Вземете тавичка, постелете я с хартия за печене и намаслете. Готовото тесто разточете на кръгла кора, поръсете със стафиди и навийте на руло.

Ако са прекалено сухи стафидите, предварително ги накиснете в малко топа вода, колкото да поомекнат и ги изцедете. Навитото руло разрежете на 8 части и всяка част омесете на топка.

Наредете всяка топка в тавичката и намажете с разбит белтък. Оставете още за час да втаса, след което поръсете с влажна захар и филирани бадеми. Печете козуначената питка във фурна на 170 градуса около 45 мин.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Emilia Krumova
Emilia Krumova
26.01.2017 20:02
Пухкава , препеченка ......мммммм , точно както я обичам .
Прекрасна и съблазнителна .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв