Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Портокалов пай с домашен крем

Портокалов пай с домашен крем

Портокалов пай с домашен крем
Снимка: Веселина Константинова
1 / 6
26/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Великолепен портокалов пай - сладкиш за усмивки и комплименти"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • бисквити - 1 ½ пакет обикновени
  • За крема
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • портокали - 2 бр.
  • желатин - 1 пакет (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото. Прибавете яйцето, захарта и брашното. Разбъркайте и изсипете сместа в подходяща тава за микровълнова фурна. Изпечете за 3-4 мин. Натрошете бисквитите на прах.

Прибавете сместа от микровълновата фурна. Разбъркайте и замесете тесто. Оформете го в тавичка за пай, за да се получи основата.

Сложете го в подходяща чиния. Нарежете портокалите на колелца. Сварете ги с малко вода до завиране. Повторете още два пъти, като сменяте водата, а в последната добавете 3-4 с.л. захар и варите до сгъстяване на сиропа.

Направете крема, като разбиете брашното в млякото и загреете на котлона при непрекъснато бъркане. Добавете захарта и бъркайте до сгъстяване.

В края на варенето добавете разбитите жълтъци. Ако ви се получат случайно бучки, прецедете крема през сито. Излейте крема върху блата. Наредете отцедените парченца портокал.

Към портокаловия сироп прибавете разтворения в студена вода и загрят желатин. Разбъркайте и залейте пая, преди да се е желирала напълно сместа. Оставете пая да престои няколко часа преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря! В допълнение и аромат на портокал!
26.04.2016 17:36
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много е ефектна и красиво украсена
26.04.2016 17:11