Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Ориз на Фурна»Пилешки воденички със спанак, маруля и ориз

Пилешки воденички със спанак, маруля и ориз

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528512331k2
Пилешки воденички със спанак, маруля и ориз
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 2
26/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"С малко продукти може да приготвите любимия ориз на фурна с пилешки воденички"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 1 тарелка
  • ориз - 1 купа
  • спанак - 200 г
  • маруля - 5 - 6 листа
  • магданоз
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме воденичките. В тиган пържим лука, спанака и марулята. Добавяме ориза. Бъркаме, доливаме бульона и чакаме да бъде поет от ориза. Ръсим магданоза, солим.

В тава разстиламе сместа, слагаме отгоре воденичките, доливаме гореща вода да се спази съотношението 1:3. Печем на 220 градуса.

Поднасяме със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Воденичките могат предварително да се сварят.
06.05.2016 18:45
Monika Ivanova
Monika Ivanova
воденичките не се ли свиват-стягат като се пекът?
06.05.2016 16:31
1
Потребител#164955
Потребител#164955
Обичам воденичките. Едно време се карахме със сестра ми на кого да се падне в супата с пиле от бабините.
27.04.2016 19:16
Потребител#167230
Потребител#167230
Вкусно
27.04.2016 13:51
Потребител#163909
Потребител#163909
Добавянето на зелени зеленчуци винаги е плюс за ястието. Вместо да си харчим парите за химически витамини "да се хванем за зелено"!
27.04.2016 11:27
Валентин Миранов
Валентин Миранов
До сега не съм пробвала с маруля.
27.04.2016 09:08
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Любопитно! Марулята до сега я използвах само в салати.
27.04.2016 06:39
Христо Христов
Христо Христов
Вкусотия е
26.04.2016 20:29
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много обичам ориз с воденички,но не съм слагала никога спанак,а и марулята защо се слага,дава ли някакъв по специфичен вкус?
26.04.2016 19:24
1
Покажи всички подкоментари