Свински късчета със сладко-кисел сос

27/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395118835
"Има нещо магическо в комбинацията на свинско месо и сладко-кисел сос, затова е неустоима "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 359
  • Преглеждания за месеца3001
  • Преглеждания за седмицата413
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г плешка или врат
  • черен пипер
  • зехтин - 30 мл
  • за соса
  • кетчуп - 8 с.л. (качествен)
  • оцет - 4 с.л. оризов (или ябълков)
  • захар - 4 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на приблизително еднакви средно големи парчета. Поръсете го с черен пипер, без да го солите. Солта ще му изкара соковете, а целта е да се получи крехко и сочно.

Загрейте зехтин в дълбок (уок) тиган и сложете месото да се изпържи до златисто, като го разбърквате периодично и обръщате от всички страни.

В купа сложете кетчуп - използвайте качествен кетчуп, по-скъп е, но вкусът е от значение. Към кетчупа добавете захарта, меда, сол, оризов оцет и вода.

Разбъркайте всичко с телена бъркалка до хомогенна смес. Когато месото се е изпържило равномерно и при опитване е сочно и крехко го махнете от тигана и го оставете в чиния с домакинска хартия да се отцеди от мазнината.

В същия тиган махнете остатъчната мазнина и в него сложете сместа за соса. Гответе на силен котлон, след няколко минути готвене ще започне да къкри и да се сгъстява, тогава сложете късчетата месо и разбъркайте така че да се овкусят.

Махнете от котлона. Сервирайте месото с гарнитура от ориз или пюре.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Albena
Albena
12.05.2016 15:34
Рецептата е сполучлива но много сладка,
мисля че трябва да е захар или мед
не и двете
3
0
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
27.04.2016 15:49
Ммм, мисля да го направя с пилешко, изглежда страхотно!
2
0
Веселина Константинова
Страхотно със сладко-кисел сос! Много апетитно и много ми допада!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв