Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Свински късчета със сладко-кисел сос

Свински късчета със сладко-кисел сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Свински късчета със сладко-кисел сос2 / 5
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Има нещо магическо в комбинацията на свинско месо и сладко-кисел сос, затова е неустоима"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г плешка или врат
  • черен пипер
  • зехтин - 30 мл
  • за соса
  • кетчуп - 8 с.л. (качествен)
  • оцет - 4 с.л. оризов (или ябълков)
  • захар - 4 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на приблизително еднакви средно големи парчета. Поръсете го с черен пипер, без да го солите. Солта ще му изкара соковете, а целта е да се получи крехко и сочно.

Загрейте зехтин в дълбок (уок) тиган и сложете месото да се изпържи до златисто, като го разбърквате периодично и обръщате от всички страни.

В купа сложете кетчуп - използвайте качествен кетчуп, по-скъп е, но вкусът е от значение. Към кетчупа добавете захарта, меда, сол, оризов оцет и вода.

Разбъркайте всичко с телена бъркалка до хомогенна смес. Когато месото се е изпържило равномерно и при опитване е сочно и крехко го махнете от тигана и го оставете в чиния с домакинска хартия да се отцеди от мазнината.

В същия тиган махнете остатъчната мазнина и в него сложете сместа за соса. Гответе на силен котлон, след няколко минути готвене ще започне да къкри и да се сгъстява, тогава сложете късчетата месо и разбъркайте така че да се овкусят.

Махнете от котлона. Сервирайте задушеното свинско с гарнитура от ориз или пюре.

Свинските късчета със сладко-кисел сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mira
Mira
Подкрепям за соса. Прекрасен е. И рецептата като цяло ми допадна много.
09.06.2023 18:20
Потребител#318524
Потребител#318524
Сосът е чудесен, благодаря!
08.11.2022 21:40
2
Albena
Albena
Рецептата е сполучлива но много сладка,
мисля че трябва да е захар или мед
не и двете
12.05.2016 15:34
5
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
Ммм, мисля да го направя с пилешко, изглежда страхотно!
27.04.2016 15:49
3
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Страхотно със сладко-кисел сос! Много апетитно и много ми допада!
27.04.2016 11:44
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Изглежда много вкусно! Браво!
27.04.2016 11:23
2
2