Сладкиш с ябълки, орехи и канела

27/04/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф64992216115
"Сочните сладкиши са създадени, за да бъдат изядени до последната трохичка "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 921
  • Преглеждания за месеца5651
  • Преглеждания за седмицата258
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до кремава смес, добавете олиото и прясното мляко. Пресейте брашното, канелата и содата. Добавете ги към яйчената смес и бъркайте до хомогенизиране.

Почистете, обелете и нарежете ябълките на полумесеци. Намажете тавичка за печене с диаметър 28 см с масло и сложете хартия за печене.

Изсипете половината от получената кексова смес, отгоре наредете произволно половината от ябълковите парченца и залейте с останалата смес.

Най отгоре подредете и останалите ябълки, поръсете със смлените орехови ядки и поставете във фурна на 170 градуса за около 45 минути до суха клечка.

Когато сладкишът е готов, оставете го още 10 минути на изключена фурна, след това извадете, охладете и махнете от тавата и хартията. Поръсете с пудра захар и нарежете на парчета.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Перфектно изпълнение! Браво, Сия!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв