Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани пилешки бутчета с бира и свежи подправки

Панирани пилешки бутчета с бира и свежи подправки

Панирани пилешки бутчета с бира и свежи подправки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
14/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Когато приготвяме такива панирани бутчета, задължително каним само приятелите си, които са вегетарианци! Само така можем да сме сигурни, че ще има достатъчно и за нас!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 10 - 12 бр. долни
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно - за овалване
  • сол
  • олио - за пържене
  • магданоз - 3 клонки
  • копър - 2 клонки
  • девесил - 1 клонка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бутчетата и ги запечете във фурна до полуготовност.

Овкусете ги със сол и ги охладете.

Разбийте яйцата много добре. Нарежете свежите подправки на ситно и ги добавете към яйцата.

Налейте бирата. Загрейте мазнината в тиган.

Потопете бутчетата в течната панировка, после в брашното и пак в течността. Изпържете до златисто от двете страни.

Отцедете панираното пиле на домакинска хартия от мазнината и поднесете с подходяща салата.

Панираните пилешки бутчета с бира и свежи подправки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Правя ги по същия начин, само че не слагам девесил. Иначе са страшно вкусни.
27.04.2016 14:44
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много апетитни са се получили,обичам и често си панирам пилешки долни бутчета,но с разликата че не слагам девесил
27.04.2016 13:46
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Получи се много ароматно и вкусно!
27.04.2016 11:49