Торта Кит Кат

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Торта Кит Кат
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
28/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • Блатове
  • масло - 200 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • Крем
  • маскарпоне - 150 г
  • течен шоколад - 150 г
  • Ганаш
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • черен шоколад - 200 г
  • кит кат - 10 опаковки
  • бонбони - 400 г М§М
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатове: Брашното се смесва с бакпулверa и солта. Маслото (предварително омекнало) се разбива със захарта и се прибавя към брашното. Разбърква се отново, след което се прибавят едно по едно яйцата, ванилията и сметаната.

Отново се разбърква и сместа се разделя на две (за два блата) Пекат се отделно, всеки за около 40 минути на 180 градуса. След като изстинат преминаваме към слепването им с крема.

Крем: Маскарпонето се размесва с течния шоколад съвсем бавно, след което го разстиламе върху първият блат. Отгоре върху него поставяме и втория блат. Остава вече монтираната торта да се покрие с ганаша.

Ганаш: Сметаната се загрява до завиране и се излива върху предварително натрошения шоколад. Разбърква се хубаво и се прехвърля в купа, за да се охлади. Може после да се постави и в хладилник, за да се постегне още малко.

След като сместа се е охладила, тортата се намазва отстрани и отгоре с ганаша. Облепва с Кит Кат отстрани, а отгоре с се поръсват бонбонките „М§М“.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
изключително ефектна идея :)обожаваме и шоколад и бонбони и шарени храни, така че това е нашата торта
06.05.2016 05:12
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Супер сладуркса и вкусна, браво, постарала си се много и се е получил хубав краен кезултат
30.04.2016 23:51
Албена Асенова
Албена Асенова
Такава торта не съм виждала да продават някъде.Ефекта е в шарената декорация. Видях я точно в интернет.Тортата може да се направи и с готови блатове и с какъвто крем си искате.Трудното е залепването на шоколадовите пръчици КитКат,но за това помага пък панделката.
28.04.2016 18:10
Yana G.
Yana G.
Изглежда на купена. Ако наистина вие сте я правили БРАВО!
28.04.2016 15:51