Пилешки филенца на жар

27/04/2016
Биляна
отБилянаГотвач1733792352
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки гърди
  • черен пипер
  • бял пипер
  • зелен пипер
  • зехтин - около чаша
  • соев сос - 5 - 6 капки
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • хималайска сол
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във дълбока купа са излива около чаша зехтин и лимоновия сок. Посолява се със хималайската сол и се добавя и соевият сос. Чесънът се пресова и също се добавя към зехтина.

Накрая се слагат и черният, белият, зеленият и лютият червен пипер. Всичко това се обърква много хубаво. Пилешките гърди се нарязват на парчета с широчина около 3 см.

Всичките получени филета се потапят в тази марината и се покриват с фолио. Престояват в хладилник около 30 минути.

Изваждат се от хладилника и се пекат на жар до придобиване на приятен загар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 16:18
ехааа довечера май мъжа ще пали огън на двора :)
0
0
Валентин Миранов
Вкуснотия, само дето в апартамент може само да се ползва скара.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв