Патица с портокалов сок

12/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Разбира се, че с портокалов сок - за да стане вкусна патицата, трябва задължително да се приготви по тази рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене240 мин.
Общо265 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 274
  • Преглеждания за месеца414
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр., 3 - 4 кг
  • портокали - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 60 г
  • бульон - 200 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме патицата.

Натъркваме я много добре с половинка нарязан портокал, отвън и отвътре.

Разбъркваме солта с черния и червения пипер и също натъркваме патицата много добре навсякъде.

Слагаме патицата в тава, добавяме пилешкия бульон и сока на 1/2 портокал, върху гърдите ѝ нареждаме резени масло.

Покриваме патицата с алуминиево фолио и я печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20 минути, после намаляваме фурната на 160 градуса и печем около 3.5-4 часа, в зависимост от големината ѝ.

30-40 минути преди края на печенето махаме фолиото, за да може месото да се запече и да получи златиста и хрупкава коричка.

По време на печенето поливаме патицата със образувалия се сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар