Пълнен шаран с ориз и гъби

27/04/2016
"Шаран може и да сте яли, но толкова вкусен шаран с плънка от ориз, гъби и стафиди не сте и помирисвали "
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 467
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • шаран - 4 кг
  • червен лук - 4 глави
  • ориз - 1/2 чаена чаша
  • гъби - едно бурканче
  • стафиди - 10 бр.
  • орехи - 1/2 смлени
  • кайма - 100 г
  • лимони - 2 бр.
  • олио
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно, запържваме го и прибавяме каймата, орехите, стафидите, гъбите и накрая ориза.

Измиваме шарана и го пълним с плънката, зашивамего, за да не може плънката да излезе и печем за 50 минути на 200 градуса, като от време на време поливаме с лъжица от мазнината, в която печем шарана.

След като е готова рибата режем лимоните на кръгчета докато е още топла, за да поеме от тях.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар