Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз с гъби и пилешки филенца

Ориз с гъби и пилешки филенца

Ориз с гъби и пилешки филенца
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
28/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • печурки - 250 г
  • олио - 4 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • джоджен - 2 - 3 листенца
  • сол - 1 к.л.
  • вода - 700 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на едри парчета и го запържваме в сгорещеното олио от двете страни за около 5-6 минути. Изваждаме го и в същата мазнина слагаме лука.

Измиваме и почистваме хубаво печурките. Нарязваме ги на едри парчета и ги слагаме при лука да се задушат, като сипваме и малко водичка (около 150 мл). Прибавяме нарязания морков.

Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно и ги слагаме и тях при гъбите. Измития ориз прибавяме към останалите продукти и поръсваме с подправките - червен пипер, черен пипер, сол и наситнен джоджен. Разбъркваме всичко добре.

Подреждаме пилешките филенца между задушаващите се продукти, наливаме топлата вода и оставяме така на котлона да покъкри за десетина минути, след което слагаме тавичката с яденето в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
доста вкусна манджичка
30.04.2016 23:56
1
Покажи всички подкоментари