Домашен козунак, месен на миксер

28/04/2016
Sevinch Adilот Sevinch AdilНовак
"Трудно се правят домашни козунаци, защото изискват много месене, но когато използвате миксер, приготвянето им се превръща в детска игра "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 686
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за миксер. Слагам всички продукти в дълбока купа.

Много лепнещо става тестото, остъргвам стените с намазнени ръце, слагам тестото върху намазнена маса и сгъвам на плик десетина пъти.

Какво означава - хващам единия край, надигам нагоре и захлупвам върху другия край.

Оставям да втаса, за да се удвои тестото. То става на мехури и повече не премесвам. Режа с ножа, разтеглям фитила и усуквам.

Оформям козунака и го поставям във формата за печене за второ втасване. Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градуса.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Нина Тодорова
Много хубав козунак! Най-важното е, че е много лесен за изпълнение само, че в рецептата липсват ароматизиращи есенции. Правих го два пъти и стана много сполучлив. Благодаря за страхотната рецепта!
1
1
Sevinch Adil
Sevinch Adil
29.04.2016 23:34
Благодаря, Веси ! Може да сложиш при сплитането плънка по желание, локум, стафиди.Опитай !
0
1
Веселина Константинова
Много апетитен! Браво!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв