Домашен козунак, месен на миксер

28/04/2016
Sevinch Adil
отSevinch AdilНовак302531
"Трудно се правят домашни козунаци, защото изискват много месене, но когато използвате миксер, приготвянето им се превръща в детска игра "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 341
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за миксер. Слагам всички продукти в дълбока купа.

Много лепнещо става тестото, остъргвам стените с намазнени ръце, слагам тестото върху намазнена маса и сгъвам на плик десетина пъти.

Какво означава - хващам единия край, надигам нагоре и захлупвам върху другия край.

Оставям да втаса, за да се удвои тестото. То става на мехури и повече не премесвам. Режа с ножа, разтеглям фитила и усуквам.

Оформям козунака и го поставям във формата за печене за второ втасване. Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градуса.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Рая Василева
Рая Василева
06.04.2018 15:02
Колко време се оставя да втаса тестото?
0
0
Vania Nalbantova
Vania Nalbantova
31.03.2018 23:43
Колко грама е пакетчето със суха мая?
0
0
Нина Тодорова
7г. на Д-р Йоткер.
2
0
Мария Ч
Мария Ч
05.03.2018 17:32
Чудесна рецепта,много сполучлива,увеличих малко захарта и добавих кора и сок от лимон
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв