Домашен козунак, месен на миксер

28/04/2016
Sevinch Adilот Sevinch AdilНовак
"Трудно се правят домашни козунаци, защото изискват много месене, но когато използвате миксер, приготвянето им се превръща в детска игра "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 952
  • Преглеждания за месеца1002
  • Преглеждания за седмицата291
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 240 мл
  • захар - 110 г
  • яйца - 2 бр.
  • мазнина - 65 г (масло + олио)
  • брашно - 500 г
  • мая - ½ кубче или една суха

Начин на приготвяне

Рецептата е за миксер. Слагам всички продукти в дълбока купа.

Много лепнещо става тестото, остъргвам стените с намазнени ръце, слагам тестото върху намазнена маса и сгъвам на плик десетина пъти.

Какво означава - хващам единия край, надигам нагоре и захлупвам върху другия край.

Оставям да втаса, за да се удвои тестото. То става на мехури и повече не премесвам. Режа с ножа, разтеглям фитила и усуквам.

Оформям козунака и го поставям във формата за печене за второ втасване. Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градуса.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Sevinch Adil
Sevinch Adil
29.04.2016 23:34
Благодаря, Веси ! Може да сложиш при сплитането плънка по желание, локум, стафиди.Опитай !
0
0
Веселина Константинова
Много апетитен! Браво!
0
0
Sevinch Adil
Sevinch Adil
29.04.2016 22:43
Благодаря Сия...беше ми първи опит и съм изключително доволна.Може да се сложи и локум при сплитането .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв