Класически ореховки

28/04/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор277854661
"Перфектните ореховки, приготвени по изпитана класическа рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
35 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 817
  • Преглеждания за месеца19975
  • Преглеждания за седмицата4731
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена35

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Слягаме белтъците в емайлиран съд и започваме да ги разбиваме на водна баня на слаб огън.

Бъркаме ги непрекъснато, докато не се затоплят и станат на сняг.
Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъците.

Добавяме и останалата захар и разбъркваме хубаво сместа. Сваляме от огъня и прибавяме двата праха ванилия. Разбъркваме. Когато сместа изстине напълно, с навлажнени ръце вземаме от нея и оформяме топчета колкото орех.

Подреждаме ги в намаслена тавичка на разстояние едно от друго. Печем ги в умерена фурна до порозовяване.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
01.05.2016 14:24
Аз все не мога да ги докарам.Стават почти винаги твърди и почти съм се отказала да правя още опити.Нещо бъркам.Но тия изглеждат превъзходно.
0
0
Гергана  Георгиева
Няма как ореховките да са меки, по принцип те са си твърди и леко жилави. Но то в това им е чара. Аз ги обожавам!
0
0
Валентин Миранов
Изглеждат супер, леля ми преди години беше правила и изглеждаха като тези, аз за съжаление все още не съм, но ще пробвам, не е кои знае колко трудно като гледам.
2
0
Гергана  Георгиева
Трудното е докато изчистиш орехите,после е фасулска работа
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв