Чийзкейк шоколадов трюфел

28/04/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912095
"Любимо и неустоимо изкушение с прекрасно и топящо се допълнение, тайната му ще откриете само тук "
Приготвяне110 мин.
Готвене55 мин.
Общо165 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 622
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за основата от бисквити
  • бисквити - 210 г фино смлени (какаови)
  • орехи - 100 г фино смлени
  • масло - 100 г разтопено
  • за плънката
  • маскарпоне - 500 г
  • шоколад - 300 г млечен или черен по избор
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • течна сметана - 150 мл
  • за заливката
  • черен шоколад - 150 г
  • течна сметана - 100 мл
  • масло - 35 г на стайна температура
  • за украсата от трюфели
  • черен шоколад - 150 г
  • сметана - 75 мл
  • есенция - ром
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на основата: Смесете всички продукти, натъпчете и изравнете хубаво във форма за торта с откопчаващо се дъно, предварително застлана с хартия за печене. Поставете в хладилника да се охлади, докато подготвите пълнежа.

Приготвяне на пълнежа: Разбийте маскарпонето с пудрата захар на хомогенен, гладък крем. Разтопете шоколада на водна баня и го прибавете към маскарпонената смес. Разбийте отново, докато шоколадът се усвои добре. Прибавете едно по едно с непрекъснато разбиване яйцата. Накрая добавете течната сметана и отново разбийте.

Обвийте формата за торта с фолио. Това е необходимо, тъй като чийзкейкът ще се пече на водна баня и не трябва да влезе вода. Изсипете маскарпонено-шоколадовата смес върху бисквитения блат във формата. Изпечете на водна баня на 160 градуса за 50-55 минути или докато по краищата чийзкейкът се стегне, но в центъра е още течен. Охладете поне за два часа или за цяла нощ.

Приготвяне на заливката: Пригответе шоколадов ганаш от продуктите, като загреете сметаната до кипване и я излейте върху шоколада. Бъркайте докато се разтопи и се получи гладък крем. Оставете да се охлади на стайна температура и добавете мекото масло. Разбийте сместа хубаво и залейте охладения чийзкейк.

Приготвяне на трюфелите: Загрейте сметаната до точка на кипене и я излейте върху шоколада. Бъркайте сместа докато шоколадът се разтопи. Готовия изстинал ганаш приберете в хладилника за няколко часа. При готовност загребвайте с малка лъжичка от сместа и направете топчета. Оваляйте готовите топчета в какао. Декорирайте готовия и охладен чийзкейк с трюфели и какао.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Камелия Саман
Изглежда много апетитно. Искам да попитам пробвала ли си да го направиш с бял шоколад? Дали ще се получи?
1
0
Нина Иванова Иванова
Не съм, но не мисля че ще има проблем и с бял. Трюфели съм правила с бял и стават (макар да се внимава повече с белия че може да се пресече, нали белия шоколад не е все пак шоколад). Ще пробвам и ще докладвам :)
1
0
Веселина Константинова
Харесвам шоколадовите изделия! Твоето предложение е страхотно!
0
0
Нина Иванова Иванова
Много Благодаря! :) И аз го харесвам,много шоколадов и вкусен
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв